"Це вперше": комюніке саміту миру у Швейцарії підписала країна, яка не була присутня на ньому

Читать на русском
Автор
2766
Володимир Зеленський на саміті миру у Швейцарії Новина оновлена 19 червня 2024, 12:21
Володимир Зеленський на саміті миру у Швейцарії. Фото twitter

Українську Формулу миру поділяють усі континенти та регіони світу

До комюніке Глобального саміту миру приєдналась країна, яка не була присутня на ньому. Йдеться про Антигуа і Барбуда, яка розташована у східній частині Карибського моря.

Ця держава стала першою, яка, попри свою відсутність, підтримала підсумкову декларацію. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Я вдячний Антигуа і Барбуді за приєднання до комюніке Глобального саміту миру. Це перша країна, яка не була представлена на Саміті, але згодом приєдналася до підсумкового документа", — написав глава держави.

Президент також додав, що приєднання країни до комюніке свідчить про те, що українську Формулу миру та бачення справедливого й тривалого миру поділяють усі континенти та регіони світу – від Європи до Карибського басейну. Президент України вірить, що ця коаліція лише зростатиме.

"Дійсно стабільний світ – це світ справжньої рівності, де всі нації мають право голосу та можуть продемонструвати своє лідерство. Саме тому ми створили формат Саміту миру, який продовжимо розвивати, залучаючи нових учасників і ретельно працюючи над наближенням миру", — написав Зеленський.

Довідково: Антигуа і Барбуда — держава, що складається з двох головних островів в групі Малих Антильських островів у Вест-Індії. Розташована між Карибським морем і Атлантичним океаном. Держава здобула незалежність від Великої Британії у 1981 році. Є членом Карибського співтовариства (КАРІКОМУ), Організації Об'єднаних Націй та Співдружності Націй.

Антигуа і Барбуда на мапі

Нагадаємо, ми писали, що, окрім Іраку та Йорданії, чиї підписи зникли під загальним комюніке Саміту миру у Швейцарії, під документом пропав також підпис Руанди. Натомість у списку з'явився підпис Вселенського Патріархату.