Як відключатимуть світло в Україні 20 червня: в "Укренерго" порадували українців (оновлено)

Читать на русском
Автор
1809
Чоловік сидить без електроенергії Новина оновлена 19 червня 2024, 22:48
Чоловік сидить без електроенергії. Фото Freepik

На відключення світла впливає, зокрема, і погода

В "Укренерго" поновили графіки відключень світла на 20 червня. Світло відключатимуть по всій країні протягом дня.

Про це повідомили у пресслужбі компанії. В "Укренерго" зазначили, що для запровадження сурових графіків є дві причини.

Спочатку планувалося, що графіки будуть діяти з 00:00 до 24:00 по всій Україні. Але пізніше в "Укренерго" оновили інформацію й, згідно з новими даними, вночі світло не вимикатимуть. Про зміни ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження повідомлять додатково.

"Завтра, 20 червня, з 00:00 до 06:00 дія графіків погодинних відключень скасовується. З 06:00 до 24:00 споживання буде обмежуватись за встановленими обленерго графіками", — йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що у робочі дні українці споживають більше електроенергії, тому доводиться застосовувати графіки відключень. На додачу до цього, у більшості регіонів зберігається досить спекотна погода, через що зростає споживання електроенергії (працюють кондиціонери, вентилятори тощо).

Обмежувати енергопостачання об’єктів критичної інфраструктури, таких як лікарні чи інші держустанови не будуть, додали в "Укренерго".

Також "Телеграф" розповідав про те, що в Україні оновлять перелік об’єктів, яким не відключатимуть світло. Зміни планують затвердити до липня.