Для "економного" комфорту під час відключень: як вибрати недорогу зарядну станцію та на що її вистачить

Читать на русском
Автор
1276
Для "економного" комфорту під час відключень: як вибрати недорогу зарядну станцію та на що її вистачить Новина оновлена 03 липня 2024, 18:12

Такий сценарій дозволить вам залишатися на зв’язку та перебуває у освітленому приміщенні протягом усього відключення.

В українській енергосистемі складна ситуація. По всій країні щодня діють графіки відключення світла. При цьому у ближньому майбутньому ситуація може ще більше погіршитися через прихід морозів. Тому багато українців замислюються над своєю енергонезалежністю.

"Телеграф" вирішив розібратися у цьому питанні та допомогти своїм читачам у виборі зарядної станції, яка б допомогла пройти цей складний період. Для цього ми випустимо низку матеріалів, які допоможуть вибрати станцію "на будь-які випадки життя". Дізнатися про нові матеріали ви можете у цьому розділі сайту.

Спочатку слід нагадати, що стандартні графіки відключення, що діють зараз, діляться на черги. Кожну з таких черг можуть відключати кілька разів на добу, проте середній час безперервних відключень становить 4 години (залежить від регіону та стану енергосистеми).Тобто станції має вистачити на 4 години користування всіма приладами, які вам потрібні.

У цьому матеріалі ми розглянемо "економний" сценарій. При ньому електрика подаватиметься тільки на необхідні пристрої, а значить станцію можна буде вибрати з більш бюджетного сегменту, заощадивши значну суму на купівлі.

Для цього ми візьмемо: 10 LED ламп, WI-FI-роутер, конвертор для оптоволоконного інтернету та два смартфони.

Такий сценарій дозволить вам залишатися на зв’язку та перебувати у освітленому приміщенні протягом усього відключення. Ми розрахували, що в середньому вся ця техніка, яка буде постійно підключена до станції, за чотири години "з’їсть" менше 200 Вт-год. А параметри вашої станції повинні виглядати, як мінімум, так:

Такі "економні" вимоги дозволять вам вибирати станції з більш скромними характеристиками, а отже, витратити відносно невеликі гроші для своєї енергонезалежності.

Зарядні станції, які можуть "потягнути" такий режим роботи:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яку зарядну станцію вибрати для роботи вдома.