Коли можна не прийти до ТЦК, маючи повістку: названі чотири випадки

Читать на русском
Автор
Getty Images Новина оновлена 30 липня 2024, 11:46

Громадянин зобов’язаний повідомити ТЦК та СП про причини своєї неявки у найкоротші строки

Законом передбачено кілька поважних причин, згідно з якими військовозобов’язані можуть не з’явитися до Територіального центру комплектування після отримання повістки. Однак кожна з них має бути документально підтверджена.

Детально про це розповіли на сайті Міністерства оборони України. Зазначається, що у разі неприбуття громадянин зобов’язаний повідомити ТЦК та СП про причини у найкоротші строки, але не пізніше за три доби.

Після цього необхідно прибути до ТЦК та СП протягом 7 календарних днів.

Так, поважними причинами вважаються:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • військові дії на відповідній території та їх наслідки чи інші обставини, що позбавили його можливості особисто прибути у визначений пункт та строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, бабусі) чи близького родича його дружини (чоловіка).

Важливо врахувати, що кожна з причин неявки має бути підтверджена документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яке покарання передбачено для військовозобов’язаних, якщо вони відмовляться від повістки.