"Може міністра підірвуть?": СБУ опублікувала перехоплення розмови Хейло, який попався на хабарі (відео)

Читать на русском
Автор
Олександр Хейло Новина оновлена 13 серпня 2024, 20:24
Олександр Хейло

Чиновник хотів передати у користування гірничодобувне обладнання із шахт

Служба безпеки України оприлюднила нові докази у справі колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, який попався на хабарі. Серед них перехоплення телефонної розмови та відеозапис.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. За її даними, на аудіозаписі можна почути розмову Олександра Хейла з його спільником. Під час неї фігуранти обговорювали якими частинами отримають хабар, як його передаватимуть і як ділитимуть гроші.

"За матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. доларів США чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському", — зазначає СБУ.

Також спецслужба публікує відео, де знято саме отримання неправомірної вигоди. Водночас стало відомо, що міністерство невідкладно внесло подання до Кабінету Міністрів про звільнення вказаного чиновника.

Нагадаємо, СБУ та НАБУ за сприяння Міністра енергетики Германа Галущенко викрили масштабну корупційну схему, яку організував ексзаступник міністра енергетики Олександр Хейло. Чиновника затримали у Києві під час отримання хабара у розмірі півмільйона доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суд обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра Хейло