"Вилучили десятки тисяч доларів": СБУ затримала бориспільського військкома і не тільки, подробиці

Читать на русском
Автор
4983
Військом Русина затримано СБУ Новина оновлена 15 серпня 2024, 23:05
Військом Русина затримано СБУ

У Русіна нібито вже вилучили зброю та "десятки тисяч доларів"

Правоохоронці затримали начальника Бориспільського районного ТЦК та СП Сергія Русіна. Його закували у наручники співробітники СБУ.

Про це повідомили "Телеграфу" власні джерела. За їхніми даними, це сталося увечері 15 серпня. Більше того, стверджується, що затримано ще кількох військкомів Київської області, але про їхні особи поки нічого невідомо.

Про затримання також повідомляє екссекретар Бориспільської міської ради, а нині боєць ТрО Ярослав Годунок. За його попередньою інформацією, Русіну нібито закидають статті 114-1 — протидію ЗСУ та 369-2 — зловживання впливом.

Самого військкома Годунок характеризував у негативному ключі, заявивши, що домагався його усунення протягом кількох років.

"Як він поводився з колективом і бійцями та сім’ями загиблих та поранених не можна мовчати", — пише він.

Військовий стверджує, що у Русіна нібито вже вилучили зброю та "десятки тисяч доларів".

До уваги читачів! У першій версії матеріалу випадково було використано для ілюстрації фото загиблого бійця Сергія Оврашка. Редакцією було припущено помилку, ми принесли вибачення родині полеглого захисника, і хочемо вибачитись перед читачами. Сергій Оврашко загинув 18 грудня 2014 року поблизу населеного пункту Щастя.

Указом Президента України № 109/2015 від 26 лютого 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", Сергій Оврашко нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в районному ТЦК Тернопілля масово "відмазували" ухилянтів.