Пересів з самоката на Tesla: де зараз Олексій Гончарук, який лише півроку був прем’єр-міністром України (фото)

Читать на русском
Автор
3878
Олексій Гончарук був прем’єром один із найкоротших термінів — близько півроку Новина оновлена 02 вересня 2024, 12:00
Олексій Гончарук був прем’єром один із найкоротших термінів — близько півроку. Фото Телеграф, Getty Images

Чиновник не залишив кар’єру в політиці після прем’єрства

Олексій Гончарук — колишній прем’єр-міністр України, який був на посаді лише півроку — з 29 серпня 2019 року по 4 березня 2020 року. Свого часу він запам’ятався українцям, як прем’єр, який проїхався самокатом у приміщенні Кабінету міністрів і таким чином привітав школярів з Днем знань.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз та чим займається колишній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Як виявилося, він не пішов із політики, просто став менш публічним.

Олексій Гончарук прем’єр
Олексій Гончарук. Фото: Getty Images

Олексій Гончарук — зник із соцмереж після початку війни

Олексій Гончарук був прем’єр-міністром України лише півроку. У 2020 році він закінчив свої повноваження та практично зник з медійного простору. А після початку повномасштабної війни політик зник і з соцмереж.

Так, остання його публікація у Facebook датується 15 грудня 2021 року – ще перед початком війни. А в Instagram Гончарук пробув трохи довше — він має кілька публікацій вже після 24 лютого 2022 року, зокрема і фото зі зброєю в руках десь на Банковій. Останній пост у цій соцмережі екс-прем’єр зробив 18 березня 2022 року та перестав вести свою сторінку.

Олексій Гончарук
Гончарук зі зброєю

Нова посада та новий автомобіль Гончарука

На початку 2024 року у ЗМІ з’явилася інформація, що Олексій Гончарук отримав нову посаду – він став членом наглядової ради акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Як відомо, державний концерн "Укроборонпром" поєднує усі державні багатопрофільні підприємства різних галузей оборонної промисловості України.

Гончарук у Раді
Олексій Гончарук. Фото: Getty Images

Примітно, що у день свого обрання до наглядової ради "Укроборонпрому" — 29 грудня 2023 року — Олексій Гончарук придбав дорогий електромобіль Tesla Model X P90D, 2016 року випуску. Про це свідчить декларація екс-прем’єра. А на нову посаду він заступив уже 10 січня 2024 року.

Крім того, у декларації Гончарука значиться, що він має також автомобіль Toyota Land Cruiser 2004 року випуску. Зазначимо також, що доходи за 2023 рік новообраного члена наглядової ради "Укроборонпрому" Гончарука становили 9,29 млн. грн.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає дружина екс-прем’єра Володимира Гройсмана та що про неї відомо. Старша за чоловіка на 5 років і вже була одружена.