Голову "Укренерго" Кудрицького звільнено: що відомо

Читать на русском
Автор
1740
Володимир Кудрицький Новина оновлена 03 вересня 2024, 09:08
Володимир Кудрицький

Чиновника звільнили під час засідання Наглядової ради 2 вересня

Голову "Укренерго" Володимира Кудрицького звільнено. Він продовжуватиме виконувати свої обов’язки до 4 вересня, коли закінчиться термін його повноважень.

Про це повідомив нардеп Ярослав Желєзняк ("Голос").

"Ну одного з найбільш адекватних людей з енергетики – керівника Укренерго звільнили. Спочатку вимогу на ставці, потім перегнули Наглядову раду. Далі 4 на 2 і всі звільнили Кудрицького", — написав Железняк.

Раніше народний депутат повідомляв, що готується звільнення голови "Укренерго". Він зазначав, що нардепка Інна Совсун опублікувала "цікавий спільний лист від EU delegation, EBRD, IFC, бізнес-омбудсмена". У ньому йшлося про те, що звільнення Кудрицького "погана ідея".

"Не лише з боку корпоративного управління (бо воно не передбачає, що ставка там щось доручає наглядовій), а навіть з погляду мільярдів євро кредитів для Укренерго", — зазначав Железняк.

Шлях Кудрицького в "Укренерго"

У 2016 році він почав працювати керівником офісу управління проєктами в компанії, потім став заступником директора з інвестицій та першим заступником голови правління.

З 27 лютого 2020 року був в.о. голови правління, після того, як попередній керівник "Укренерго" Всеволод Ковальчук пішов у відставку. 2 серпня 2020 року наглядова рада "Укренерго" призначила Кудрицького головою правління. Після призначення Кудрицький продовжив інтеграцію енергосистеми України до ENTSO-E.

Наприкінці 2021 року новий міністр енергетики Герман Галущенко намагався звільнити Кудрицького з посади голови правління "Укренерго", що спричинило затяжний конфлікт.

Як повідомлялося раніше, інформація про звільнення Кудрицького з’явилася 30 серпня, коли це питання було обговорено під час засідання Ставки верховного головнокомандувача.