EL Кравчук розповів, що думає про українізацію та згадав про Кузьму і Фаріон

Читать на русском
Автор
EL Кравчук наголосив, що кайфує, коли співає українською
EL Кравчук наголосив, що кайфує, коли співає українською. Фото Телеграф

Виконавець переконаний, що потрібно підтримувати українську мову, аби говорити сучасно і красиво

EL Кравчук сколихнув своєю появою український шоубіз. Артист відверто розповів про свої творчі плани, згадав про зірок-зрадників, які накивали п’ятами з України в пошуках кращих хлібів.

В ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" артист також розповів, що думає про процеси українізації в нашій державі та згадав про Кузьму та Ірину Фаріон. З Андрієм Кузьменком EL Кравчук довго приятелював.

Говорячи про "примусову українізацію", артист наголосив, що примусової українізації не відчував ніколи. Він кайфує, коли співає українською. Виконавець уточнив, що відчув єдине – що в Росії працювати не зможе.

"Там обирають, наприклад, Баскова чи Кіркорова в той самий час, коли я стою у кастингу на тій ж самій ролі. Наприклад, у Семена Горова у "Вечорах на хуторі". Мені продюсер каже: "Ми хочемо продати це ще в Росії. Добре? Тебе там хтось знає? Ні. То кого будемо знімати?" Звісно, хто тебе знає і тут, і там, куплять тоді всі. Отак я в РФ так і не "заграв". Що це як не русифікація?!" — пригадав артист.

EL Кравчук переконаний, що потрібно підтримувати українську мову, аби говорити сучасно та красиво. Він уточнив, що дослухається до мовних порад. Також співак підкреслив, що йому дуже подобається, як розмовляв покійний Кузьма: із суржиком, англійськими, німецькими словами. Така мова, на думку зірки, була живою і дотепною.

Скрябін і EL Кравчук були друзями

"Я з Кузьмою дуже товаришував усе життя. У мене є дуже цікаве відео з ним із першого величезного туру. Йде перший концерт, а я бачу у першому ряду сидить Кузьма, який приїхав з Ростиславом Домішевським. Питаю у нього: "Що ти тут робиш?" А він весь концерт мені маякує і махає руками під музику. І я собі думаю: "Боже, ну що це таке?!" Він же ще й зросту високого і відволікав жахливо", — пригадав EL Кравчук.

EL Кравчук
EL Кравчук відчував, що виступати в Росії не зможе

Виконавець жартома сказав, що з радістю б потоваришував із Ліною Костенко. "Тоді вивчив би досконало українську мову за 15 хвилин", — додав артист.

А ось постать Ірини Фаріон не дуже зацікавила EL Кравчука. "Мені здається, що вона є уособленням КДБ і схожа на КДБістку. Такі у мене асоціації. У мене батько був військовим і я бачив людей з КДБ. Тож я їх точно "зчитую"", — резюмував виконавець, наголосивши, що має свою тусовку людей, близьких по духу.

Раніше "Телеграф" писав, що EL Кравчук відповів хейтерам, чому не служить. Зараз виконавець "служить своєю піснею", він як артист, їздить виступати на "передок", спілкується з військовими.