Викликали з "нуля" на допит: НАБУ взялось за мене через справу 10-річної давності - Тетяна Чорновол

Читать на русском
Автор
10090
Тетяна Чорновол
Тетяна Чорновол. Фото Facebook

Військова Тетяна Чорновол розповіла, що ця справа повʼязана з "Роснафтою"

Будете сміятися: за мене, фронтовика, взялося НАБУ. Такий собі дедетектив Андрій Грушанський, здоровий мужик, який під час війни замість того, щоб піти на фронт… купував квартири в Києві, клепає проти мене справу. Воно мене на допит викликало.

Я не відмовилася, я йому сказала хай їде до мене на "нуль" поговоримо. А йому покажу, до чого довели країну продажні дедективи, що виконують політичні замовлення.

А тепер розкажу вам про суть справи.

У 2014 році "Роснефть" закупила послуги української юридичної фірми "Арцінгер" для того, щоб повернути в її власність нафтопродукти арештовані після Майдану. "Арцінгер" виграв всі суди… Як так? А тому що працівники "Арцінгера" були інтегровані у владу, як …антикорупціонери. Це і Касько, який був першим заступником генпрокурора, і Шкляр заступник міністра юстиції, а громадянську підтримку організовував працівник "Арцінгера" і за сумісництвом керівник "Трансперенсі інтернешнл" України Тімур Бондарєв. Ця інформація з доказами. Їх я оприлюднювала, ще у 2014 році. Ці докази я знайшла у відкритих джерелах. Є офіційні документи на сайті "Роснефті" про перемогу в закупівлях "Арцінгера" і рішення Печерського суду віддати паливо "Роснефті" (посилання на мою статтю з прінскрінами цих документів).

Я одна з тих, хто не дав виконати це рішення суду — повернути паливо рашці. Ось це і є мій кримінал. Паливо, до речі, було поставлено в ЗСУ.

Але українські захисники "Роснефті" так просто не здалися. Порушували справи, обливали мене брудом, брехали в ЗМІ. А тепер їхнє дітище НАБУ ці старі справи 2014 року реанімінувало.

Чому зараз? Справа не в мені. За мене взялися, бо це тиск на моїх друзів, які мали нахабство вимагати від НАБУ розслідувати мега корупцію, яка відбувається в царині закупівлі боєприпасів для армії. Про її розмах можете почитати в статті Тетяни Ніколаєнко. Щоб ви розуміли у нас ціле НАБУ і два роки їм сцикотно взятися за розслідування найбільш страшної для країни корупції, яка обмежує кількість боєприпасів на фронті. Сцикотно? Чи зрадники?

Раніше "Телеграф" писав про те, як російські Газпром, Лукойл та Татнєфть залили українські АЗС своїм автогазом, утворивши монополію на ринку палива

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.