"Ну, все вже. Немає його". Що треба розуміти про Донбас після звільнення територій - Сергій Іванов

Читать на русском
Автор
7694
Донбас
Донбас. Фото Ваші новини

Автор проекту "Антиподи" (Ісландія), журналіст та блогер Сергій Іванов висловив свою думку з приводу того, що необхідно розуміти про Донбас після звільнення територій

Згадав дуже луганську історію. Колись я попшикав свої замшеві черевики водовідштовхуючим спреєм і виставив біля дверей на сходову клітку, щоб хімозний запах трохи вивітрився. У під’їзді завжди були сильні протяги, оскільки скло у вікнах послідовно знищували невідомі небайдужі луганчани.

Коли за 5 хвилин я вийшов забрати їх і побачив, що черевики зникли. Так, їх вкрали за неповні 5 хвилин часу.

Пізніше з’ясувалося, що це зробила сусідка — "божа кульбабка" з квартири навпроти. Благообразна, привітна пенсіонерка просто забрала чуже майно і подарувала своєму екзистенційно занепалому сину.

Коли я спитав її, чи не бачила вона мої черевики, вона навіть не намагалася щось приховати і з гордістю визнала факт привласнення. На моє питання, навіщо вона це зробила, бабця дала суто луганську відповідь: "На них же не написано, что они ваши".

Я спробував дискутувати, зауваживши, що також на них не було написано, що вони — її, але логіка моїх доводів була знищена фразою: "Ну все уже. Нет их". І в цей момент на всіх рівнях сприйняття я відчув просто вселенську приреченість цього місця до небуття.

Ця фраза ідеально концептуалізує майбутнє Луганська. Територія, безумовно, повернеться під контроль України. Проте Луганська не буде — ані фазично, ні топонімічно. І кожен, хто раптом вирішить посумувати через це, має почути у відповідь: "Ну все вже. Нема його".

Джерело: пост Іванова на сторінці в Facebook.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.