Обійшов "Теда Лассо" та порівнюють із "Грою престолів": як "Володарі повітря" стали новим серіальним хітом - Микола Міліневський

Читать на русском
Автор
Оцінки від глядачів та критиків зростають з кожною новою серією
Оцінки від глядачів та критиків зростають з кожною новою серією. Фото кадр из фильма

Серіал триватиме ще місяць

Серіал "Володарі повітря" став найкращим дебютом серед усіх проектів Apple TV+ — перші епізоди зібрали найбільшу кількість глядачів. Про це заявили продюсери компанії. А це означає, що військова драма обійшла такі хіти як "Тед Лассо" та "Ранкове шоу". Щоправда менеджери поки що не називають конкретних цифр, але кажуть, що кількість глядачів їхньої стрімінгової прлатформи після появи цього серіалу зросла на 65 відсотків.

Раніше "Телеграф" писав про те, що новий сезон "Справжнього детектива" повернув собі популярність.

Рідкісний випадок, коли оцінка критиків та глядачів на сайті iMDb зростає від епізоду до епізоду. Адже перша серія зазвичай отримує високий бал, але потім оцінка знижується. Багато в чому причина такого успіху – сюжет картини, який підігріває трохи не здоровий азарт у глядачі. Справа в тому, що серіал знятий за мотивами документального роману Дональда Л. Міллера, який розповідає про повітряні бої Другої світової очима британських та американських військових. За основу взято бойові дії 100-ї бомбардувальної групи Восьмої повітряної армії США. А ще цю бомбардувальну групу називали смертниками, оскільки з бойових рейдів часом поверталася лише половина. Ось ти й стежиш, до якої серії доживе персонаж, який тобі сподобався. Деякі критики навіть порівнюють "Володарів повітря" з "Грою престолів" — вони схожі на свою непередбачуваність. Варто тобі звикнути до персонажа та навіть полюбити, як він гине.

Треба сказати, що автори постаралися над тим, щоб герої картини були яскравими та незабутніми. Так, їх особливості іноді відштовхують, але ти все одно переживаєш навіть за молодого штурмана, якого постійно хитає в польоті і він блює не лише в пакети, а й власну каску. При цьому він добре знає свою справу і з мінімальними втратами виводить ескадрилью з бою.

Ці герої показані з усіма своїми слабкостями і, часом, маревними забавами. І те, що вони після кожного бойового вильоту напиваються, просто дрібниця. Їхні розваги куди дивніші. Наприклад, перегони на велосипедах просторою їдальнею або особлива гра в дротики, коли один ставить на голову яблуко, а інший метає. До речі, ставки герої цієї історії роблять на що завгодно та постійно. Тому й у глядачі прокидається гравець.

Для розрядки льотчики влаштовували гонки на велосипедах по їдальні

Але є тут два основні герої. Це двоє друзів майорів, які пілотують літаки-фортеці. Вони захищають решту бомбардувальників від німецьких винищувачів. Між ними немає протистояння, але вони зовсім різні. Першого грає Остін Батлер, який знайомий глядачам по ролі Елвіса Преслі. Актор ще раз довів, що номінація на "Оскар" — це не випадкове влучання. Його герой спокійний і зовсім не п’є, на відміну від свого друга та всієї братії пілотів. Цим він дивує, проте не дратує своїх колег. Крім цього, його смаки взагалі ні в чому не збігаються з колегами. Натомість його друг, якого грає Каллум Тернер, відомий за роллю у "Фантастичних тварях", головний гуляка. Не дивно, що це дві найяскравіші ролі у фільмі.

Калум Тернер та Остін Батлер зіграли найяскравіших персонажів

Але особливого інтересу фільму надає льотчицька романтика. Ці величезні бомбардувальники, яким американські аси надавали жіночі імена. Їх режисер показує з особливою любов’ю та деталізацією — кабіну пілота, рубку штурмана та гніздо кулеметника. Та й самі бої, коли скло летить вщент, а з боків летять такі ж гіганти. На створення цієї картинки пішла левова частина бюджету, який становив 200 мільйонів доларів. А це вартість крутого марвелівського блокбастера. Тут відчувається рука майстра. Адже продюсували картину Стівен Спілберг та Том Хенкс. Тож вони забезпечили режисера Кері Фукунага всім, що йому потрібне для створення нового хіта. Нагадаємо, що він не вперше працює з великим знаковим проектом. Головний його успіх, це "Справжній детектив".

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.