20 або 500 тисяч грн: де та за яких обставин військовим виплатять гроші

Читать на русском
Автор
Українські воїни
Українські воїни. Фото Генштаб ЗСУ

Що передбачено бійцям окремого міста

В Україні мобілізованим військовим або родинам загиблих бійців передбачені виплати. Нарахування в розмірі 20 та 500 тисяч гривень відповідно здійснює Чернігів.

Така допомога здійснюється вже з 1 січня 2024 року. Про це повідомляється на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

"На 2024 рік для військовослужбовців-новобранців з Чернігова, які будуть мобілізовані, ми передбачаємо матеріальну підтримку. Військові самі визначатимуться на що ці кошти витрачати. Це наш обов'язок і підтримка військовослужбовців. І це не остання подібна програма, яку ми будемо приймати, бо є багато потреб", — каже в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Тому, на 500 тисяч гривень розраховують члени родин загиблих в російсько-українській війні військовослужбовців, а також родини бійців, які загинули або зникли безвісти під час війни Радянського Союзу в Афганістані. А 20 тисяч гривень — при мобілізації.

Окрім того, програмою передбачена й одноразова виплата військовим, які отримали поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержані під час захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. Розмір і механізм виплати матеріальної допомоги ще будуть обговорювати.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яка зарплата у військових в Україні у 2024 році й від чого залежить сума місячної виплати.