Обмінники гратимуться з курсом: що буде з доларом найближчими днями

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

Така ситуація може продовжитись з минулого тижня

На українському валютному ринку долар продовжує показувати невеликі коливання. До кінця цього тижня більшість обмінників продовжать працювати у форматі "з обороту" зі різницею між курсом купівлі й продажу в межах 20-30 копійок.

У більшості кас банків показники американської валюти на поточному тижні перебуватимуть в межах коридору купівлі та продажу від 37,50 до 38,85 гривні. Обмінники фінкомпаній пропонуватимуть долар за ціною від 37,55 до 38,80 гривень, як прогнозує аналітик Олексій Козирев.

За його словами, протягом 20-25 лютого більшість обмінників будуть працювати в плані "з обороту" і спред коливатиметься в межах 20-30 копійок. Однак вони все одно будуть дивитись на поведінку банкноти на міжбанку.

"Якщо вечірній спекулятивний розігрів курсу минулої п'ятниці отримає продовження і цього понеділка (за рахунок роботи українського міжбанку ТОМом через вихідний у США), то від обмінників варто очікувати періодичних спроб зіграти "на підвищення" весь тиждень", — пояснює аналітик.

Курс долара в Україні станом на 20 лютого

За даними порталу "Мінфін", у вівторок, 20 лютого, середній курс долара в українських банках становить 38,0 грн (купівля) та 38,50 (продаж). Готівковий курс — 38,46 (купівля) та 38,60 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 38,28 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що буде з курсом долара в Україні в найближчі кілька років.