Офіційний курс вже нижче 41 гривні: чого очікувати від долара до кінця тижня

Читать на русском
Автор
Банкнота
Банкнота. Фото 24 канал

Якою передбачається ситуація на ринку

Протягом цього тижня прогнозується, що курс долара не буде демонструвати різкі коливання, але й стабільності від нього можна не очікувати.

Показники на валютному ринку впродовж 8-11 серпня підвищаться ще на 20-30 копійок, як каже член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає ТСН. Однак він додає, що курс готівкового долара навряд чи перевалить за 42 гривні.

"Якщо я не помиляюсь, вважаючи, що висхідний тренд курсу долара почався завдяки заходам державних структур, то цей тренд продовжиться і на поточному тижні", — повідомив Пендзин.

Курс долара в Україні станом на 8 серпня

За даними порталу "Мінфін", 8 серпня, середній курс долара в українських банках становить 40,85 грн (купівля) та 41,30 (продаж). Готівковий курс — 41,13 (купівля) та 41,25 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 40,9847 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, яким може бути максимальний курс долара в Україні. Експерти також додають, що Україна — це імпортозалежна країна, тому прогнозувати майбутню ситуацію на ринку складно.