"Підуть у штурмову бригаду": прийнято рішення щодо поліцейських, що збунтувалися, у Дніпрі

Читать на русском
Автор
9852
Бригада "Лють"
Бригада "Лють". Фото facebook.com/npu.liut

Поліцейські з різних служб від початку повномасштабного вторгнення воюють на фронті

Керівництвом Національної поліції прийняте рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області. Раніше ці правоохоронці влаштували бунт у відповідь на пропозицію керівництва приєднати їх до бойової бригади "Лють".

Про це заявив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич. Він підкреслив, що від початку повномасштабного вторгнення поліцейські різних служб, в тому числі й підрозділів особливого призначення всіх областей України встали до оборони та захисту держави.

Фацевич зазначив, що, реагуючи на одиничний та неприпустимий факт, що мав місце у Дніпропетровській області, керівництвом Національної поліції прийняте рішення про розформування полку особливого призначення. Всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції "Лють" в порядку ст. 65 Закону України "Про Національну поліцію України".

У поліції нагадали, що у 2023 році були прийняті зміни до Закону України "Про Національну поліцію України" (п. 4 ст. 24), у зв’язку з чим українські поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні України шляхом безпосереднього ведення бойових дій. І хоча з початку повномасштабного вторгнення всі поліцейські отримали низку додаткових функцій, з першого дня у посиленому варіанті несення служби працюють у складі Сил безпеки і оборони України, евакуюють людей, розбирають завали, розслідують воєнні злочини, захищають безпеку громадян та правопорядок всередині країни, але саме спецпризначенці стали міцною основою у боротьбі з ворогом.

Також у відомстві зазначили, що поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади "Лють", а також зведених загонів щоденно боронять Україну та залишаються вірними Присязі на вірність українському народу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у соцмережах поширився відеоролик, на якому нібито поліцейські з полку поліції особливого призначення влаштували бунт. Причиною стала пропозиція керівництва приєднати їх до бойової бригади "Лють".

Повідомляється, що скандальне відео було знято на нараді, де був присутній заступник Головного управління Національної поліції Дніпропетровської області Володимир Богоніс. Його опонентом був майор поліції Андрій Селко.

Зазначимо, що поліціянти не зовсім відмовилися воювати. Вони виступил проти приєднання до бойової бригади "Лють". Як пишуть ЗМІ, співробітники спецназу заявили, що готові воювати з ворогом у складі свого підрозділу.