Футболіст збірної України не повернувся до Шахтаря: деталі гучного скандалу та реакція гравця

Читать на русском
Автор
1503
В’юнник рідко з’являвся на полі в матчах Шахтаря в першій частині сезону
В’юнник рідко з’являвся на полі в матчах Шахтаря в першій частині сезону. Фото ФК Шахтар

Молодий талант "Шахтаря" пояснив ситуацію

Форвард донецького "Шахтаря" та молодіжної збірної України Богдан В’юнник відмовився тренуватися зі своїм клубом. Більше того, молодий футболіст нібито хоче розірвати контракт із "гірниками".

Про це пише портал FootBoom із посиланням на свої джерела. Видання зазначає, що В’юнник мотивував своє бажання тим, що він постійно у напрузі через війну в Україні.

За даними джерел порталу, футболіст уже веде пошуки клубу. При цьому він ігнорує заклики "Шахтаря" повернутися до команди, з якою у нього чинний контракт.

У Instagram В’юнник нещодавно показував фото із відпочинку в Саудівській Аравії, де він відвідав матч "Аль-Насра". Водночас у "Шахтарі" підтвердили, що футболіст не поїхав на збір із клубом, але при цьому там не знають про бажання Богдана змінити клубну прописку.

В’юнник зустрівся з колишнім тренером Шахтаря Луїшем Каштру в Саудівській Аравії

Сам нападник у коментарі Tribuna заявив, що справді не присутній на зборах.

"Це правда, що я не на зборах. Тому що мені спочатку сказали не приїжджати на збори та шукати нову команду. З моїм батьком пов’язувалися представники команд УПЛ та європейські команди".

Ми вирішили, що хочемо до Лехії. Розпочалися переговори між клубами. Вже місяць я чекаю у Швейцарії, у своїй родині. І зараз публікують таку нісенітницю… Все, що написано щодо війни – це повний абсурд", – сказав він.

Для довідки. Богдану В’юннику 21 рік, він є вихованцем харківського "Металіста". За "Шахтар" він грав із 2018 року, але регулярно роз’їжджав по орендах. Зокрема, його орендував "Маріуполь", швейцарський "Цюрих" та австрійський ГАК.

У складі першої команди "гірників" В’юнник провів лише 11 матчів і забив один гол. Здебільшого він виступав за молодіжний склад.

У складі молодіжної збірної України він провів 26 матчів та записав на свій рахунок шість голів.

Раніше "Телеграф" писав про те, що разом із молодіжною збірною України В’юнник дійшов до півфіналу Євро-2023.