У Києві рідні військових вийшли на мітинг: чого хочуть люди (ексклюзивні фото "Телеграфу")

Читать на русском
Автор
6947
Мітинг у центрі Києва
Мітинг у центрі Києва. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Люди масово вийшли на вулиці у центрі Києва

У неділю, 11 лютого, у центрі столиці зібралися десятки людей, які вимагали повернути з фронту додому військовослужбовців, які перебувають на війні вже понад 18 місяців. На марші можна було помітити переважно жінок та дітей.

Практично всі присутні взяли із собою плакати та прапори України. Про це повідомляє кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов із місця подій.

"Настав час інших", "За перемогу відповідальні всі", "Він мій герой, а не ваш раб" — скандували учасники мітингу на Майдані Незалежності. Люди вимагають негайної демобілізації для військових, які перебувають на фронті вже тривалий час.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"

Ті, хто прийшли на мітинг, принесли з собою плакати і вимагали запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які перебувають на фронті понад 18 місяців.

Люди звернулися з проханням перегляду закону про демобілізацію до нового головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

Варто зазначити, що у січні поточного року сім'ї українських військових, які перебувають на фронті, вже проводили подібні акції в кількох містах України, вимагаючи для своїх рідних демобілізацію після 18 місяців служби.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський, майже через три місяці чуток про ймовірну відставку головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, підписав 8 лютого відповідний указ. Усі намагалися обставити гарно. Екс-главкому, якого змінив генерал-полковник Олександр Сирський, який керував раніше Сухопутними військами, присвоїли того ж дня звання Героя України. Зеленський навіть двічі обійняв Залужного під час нагородження. Але сама по собі епопея зі звільненням головкому залишила неприємний осад, зізнався " Телеграфу " генерал армії України, екс-глава Зовнішньої розвідки України (з 2005 по 2010 роки) Микола Маломуж.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про посилення мобілізації. Далі на нього чекає ще друге читання.