Тепер офіційно: зʼявився указ Зеленського про звільнення Залужного

Читать на русском
Автор
1816
Валерій Залужний Новина оновлена 08 лютого 2024, 22:21
Валерій Залужний. Фото Facebook

Час змін настав

У четвер, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський провів розмову з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Підсумовуючи її, він зазначив, що генерал Залужний йде у відставку.

Це підтверджує указ президента України №59/2024. Зеленський зауважив, що час змінювати військове керівництво країни.

Нагадаємо, ще наприкінці січня мережею почали ширитись чутки про звільнення Валерія Залужного. Тоді спирались на інсайдерську інформацію від нардепів та журналістів. Вона не підтвердилась.

Указ про звільнення Залужного
Указ про звільнення Залужного

Але майже через тиждень Зеленський все ж підписав указ про відставку головнокомандувача ЗСУ. Запропонувавши йому, й надалі бути в команді.

Президент зауважив, що Збройні Сили України потребують змін, і починати треба вже зараз. Міністр оборони України Рустем Умєров підтримав рішення Зеленського, і наголосив, що 2024 рік потребує нових підходів і нових стратегій.

Нагадаємо, що новим Головнокомандувачем ЗСУ президент призначив генерал-полковника Сирського. Аргументував своє рішення його успішним досвідом захисту — Київська оборонна операція, а також наступу – Харківська визвольна операція.

Раніше "Телеграф" писав, що президент Польщі Анджей Дуда зробив неочікувану заяву щодо того, чи зможе Трамп закінчити війну в Україні