"Це Ваша нагорода": Залужний зворушливо прокоментував отримання Героя України

Читать на русском
Автор
2794
Валерій Залужний
Валерій Залужний. Фото telegraf.com.ua

Він також вніс ясність щодо того, чи отримав уже нову посаду

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, відставка якого викликала протести в центрі Києва, після паузи прокоментував присвоєння йому звання Героя України.

За його словами, поки що він не займає жодних посад, але отримати для нього звання Героя — велика честь. Відповідний пост увечері 9 лютого він опублікував на своєму каналі у Телеграм.

"Для мене велика честь отримати звання Героя України. Честь і Відповідальність. Які я відчуваю перед кожним захисником і захисницею України, незважаючи на те, що зараз не обіймаю посад. Це Ваша нагорода, бо саме ви — справжні Герої! З відданістю і вдячністю служу і служитиму Українському народові!", — йдеться у повідомленні Залужного.

Як відомо, чутки про можливу відставку Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ ходили вже давно, проте лише 8 лютого 2024 року президент України Володимир офіційним указом відправив його у відставку, а новим головкомом ЗСУ призначив Олександра Сирського.

Як повідомляв "Телеграф", 9 лютого Зеленський нагородив Залужного званням Героя України та вручив орден "Золота зірка". Аналогічну нагороду отримав керівник Головного розвідувального управління Міноборони Кирило Буданов.