Збитки на 300 мільйонів: гендиректору "Київавтодору" повідомлено про підозру (фото)

Читать на русском
Автор
Зловмисників викрили правоохоронці
Зловмисників викрили правоохоронці. Фото Поліція Києва

Досудове розслідування по цій справі триває

Генеральний директор "Київавтодору" та екс-начальник одного з експлуатаційних управлінь столиці допустили забруднення земельної ділянки шкідливими для людей та навколишнього середовища відходами. Внаслідок своїх дій вони завдали бюджету збитків у розмірі майже 300 мільйонів гривень.

Чиновників підозрюють у службовій недбалості. Про це повідомили у прес-службі Поліції Києва.

Відомо, що протягом 2022-2023 посадовці КП "ДЕУ Солом’янського району міста Києва" незаконно звозили на земельну ділянку різні відходи незважаючи на те, що тут мав зберігатися виключно сніг, який у зимовий період збирали на вулицях столиці. Як виявилось, вони діяли за прямою вказівкою свого керівника.

Чиновників звинуватили у службовій недбалості

У свою чергу керівник "Київавтодору" внаслідок несумлінного ставлення до своїх службових обов'язків, допустив здійснення підконтрольним підприємством дій, що призвели до забруднення ділянки відходами та матеріалами, шкідливими для людей і довкілля.

Внаслідок цього земля була забруднена відходами та матеріалами шкідливими для людей та навколишнього середовища. У ході перевірки ділянки фахівцями-екологами було встановлено, що ґрунт був отруєний — тут утворилося справжнє звалище з будівельного сміття, пластику, покришок, твердих побутових відходів тощо.

Цими діями посадовці завдали бюджету збитків у розмірі майже 300 мільйонів гривень.

Ділянку перетворили на звалище

Правоохоронці встановили факт протиправних дій і вже 15 лютого повідомили генерального директора "Київавтодору" та колишнього начальника районного ДЕУ про підозру у службовій недбалості. Розслідування у цій справі триває.

За завдані бюджету збитки доведеться відповісти

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що директор київського підприємства наживався на формі для військових та "спустошив" бюджет на 25 мільйонів. Він постачав військовій частині неякісну форму, яка не відповідала технічним вимогам та не могла бути використана за призначенням.