Троєщина у пітьмі: як виглядає один з районов Києва через відключення світла

Читать на русском
Автор
2830
Великий район майже повністю без світла Новина оновлена 23 травня 2024, 00:15
Великий район майже повністю без світла. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Багатоповерхівки, де не горить жодного віконця, створюють гнітюче враження

Через російські теракти проти української енергетики в країні впровадили графіки погодинних відключень. Не минула ця доля й столицю – там теж прийняли рішення вимикати світло для промислових та побутових споживачів, тому частина районів занурилася у темряву.

Фотограф Ян Доброносов спеціально для "Телеграфа" поділився знімками, зробленими у районі Троєщини. Один з великих київських "спальних" районів на Лівому березі майже повністю відключили від електрики у рамках погодинних відключень.

На фото можна побачити, що район майже повністю перебуває у темряві. Тільки у деяких місцях можна побачити світло, але більша частина помешкань киян знеструмлена. Багатоповерхівки, де зазвичай вирує життя, але зараз – не горить жодного віконця, створюють гнітюче враження. Все це – наслідки терактів росіян проти енергостанцій: Україна втратила за весну понад 8 гігаватів виробництва електроенергії.

Відключення світла у Києві 21 травня
Відключення світла у Києві 21 травня
Відключення світла у Києві 21 травня

Згідно з інформацією ДТЕК, відключення у Києві будуть не тільки 22 травня з 19 до 24 годин – оскільки ліміти дозволяли забезпечити 73% потреб столиці у світлі. Прогнозуються відключення також і наступного дня, 23 травня – орієнтовно за погодинним графіком з 00:00 до 24:00, оскільки ліміти на столицю виділені в обсязі 75% від потреб міста.

"Київ. Виділених Укренерго лімітів вистачить на те, щоб забезпечити світлом в середньому 75% від потреб столиці. В разі змін, будемо оперативно вас інформувати на нашому телеграм-каналі", – сказано у повідомленні.

Відключення світла у Києві 21 травня
Відключення світла у Києві 21 травня
Відключення світла у Києві 21 травня
Відключення світла у Києві 21 травня

Раніше "Телеграф" писав, що в "Укренерго" попередили, що відключення світла у населення буде тривати й надалі через значний дефіцит електроенергії, який збережеться найближчими місяцями. Травневе потепління дещо знизило споживання, проте не змогло компенсувати цей дефіцит.

Доречі, в Україні вчергове продовжили графіки відключення світла для побутових та промислових споживачів. Обмеження діятимуть протягом усієї доби 23 травня.