Відключення світла в Україні: хто і коли залишиться без електроенергії, графіки по регіонах (оновлено)

Читать на русском
Автор
6302
Опубліковано графіки відключення світла в Україні Новина оновлена 21 травня 2024, 12:07
Опубліковано графіки відключення світла в Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

21 травня відключення світла можливе з 17:00

У частині українських областей через обстріли з боку російських окупантів були змушені запровадити відключення світла. Графіки було складено завчасно.

"Телеграф" розповідає, де діятимуть планові відключення, за якими адресами та на скільки часу. Йдеться про три великі міста і дві області.

Укренерго повідомило, що у вівторок, 21 травня, відключення світла з 11:00 до 17:00 скасовані. Тобто у зазначений період обмеження не діятимуть, вони можуть торкнутися споживачів вже у вечірній час.

З вівторка, 21 травня, протягом усієї доби у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів діють графіки відключення світла. Електрику не відключатимуть об'єктам критичної інфраструктури.

Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на сайті "Телеграфу". При цьому варто наголосити, що в деяких містах графіки були лише на 16 травня, а в деяких до 20-го.

Київщина

Так, погодинні графіки відключення світла введені з 16 травня у Києві. Усього є три черги відключень, кожна з яких буде без електрики по чотири години.

До певної черги належатиме певна адреса будинку.

Харківщина

У Харкові запровадили графіки відключення, які будуть актуальні з 16 по 20 травня. Харківобленерго опублікував графік, в якому вказано черги та адреси, де відключатимуть світло.

Одещина

Проблеми з електропостачанням також спостерігатимуться в Одесі. Відключення світла за графіком діятимуть 16 травня.

Львівщина

У Львові та Львівській області з 00.00 16 травня також діють погодинні графіки відключень електроенергії. Дізнатися про свою групу відключень можна за цим посиланням.

Дніпропетровщина

Дніпро та область також потрапили хвилю відключень. У компанії ДТЕК повідомили , коли їх застосовуватимуть. Відповідно до лімітів можливі стабілізаційні відключення протягом дня 16 травня з 00.00 до 09.00 та з 16.00 до 00.00. Ознайомитись з графіком можна на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі.

Укренерго встановило ліміти енергоспоживання для Запорізької області на 16 травня. Детально ознайомитись з графіками та подивитися адреси можна за цим посиланням.

  • 06:00 – 10:00 – перша черга.
  • 10:00 – 16:00 – відключень немає.
  • 16:00 – 20:00 – друга черга.
  • 20:00 – 24:00 – третя черга.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в "Укренерго" пояснили, що в енергосистемі України не вистачає потужностей, щоб забезпечити регіони світлом, тому виникла потреба знову ввести відключення.