Графіки відключень повертаються: коли у Києві та області не буде світла

Читать на русском
Автор
1011
Ілюстрація Новина оновлена 01 червня 2024, 11:39
Ілюстрація. Фото Колаж "Телеграфу"

Киян закликають економно використовувати електроенергію

У суботу, 1 червня, у Києві та області застосовуватимуть графіки стабілізаційних відключень світла. Вони діятимуть з 18:00 до 23:00, оскільки ліміту гостро не вистачає, а ситуація в енергосистемі залишається дуже важкою.

Про це повідомляє компанія ДТЕК. ДТЕК. Зазначається, що виділених лімітів "Укренерго" вистачить приблизно на 77% потреб столиці.

Так, до Києва та області, а також до низки інших українських регіонів повертаються планові відключення електроенергії.

"Київ, Київщина, Одещина, Донеччина та Дніпропетровщина: за вказівкою "Укренерго", графіки відключень діятимуть з 18:00 до 23:00", — йдеться у повідомленні.

Причина повернення відключень світла полягає в тому, що частину блоків атомних станцій, які допомагали пошкодженій українській енергосистемі триматися "на плаву", довелося повернути на планові ремонти.

Проте першочергова та основна причина стабілізаційних відключень – це руйнівні наслідки російських атак на енергосистему України.

ДТЕК закликає мешканців столиці та області продовжувати економно користуватися електроенергією, щоб підтримати стабільність енергопостачання у цей складний період. Для цього користуйтеся енергоємними приладами не в піковий період з 17:00 до 00:00, а вдень.

Зазначимо, що відключення світла застосовують у разі перевищення певних лімітів споживання електрики, які Диспетчерський центр "Укренерго" щовечора доводить до кожного обленерго.

Нагадуємо, що переглянути погодинні графіки відключень можна на сайті ДТЕК. Для цього:

  • Перейти на сайт ДТЕК.
  • Вибрати пункт "Відсутня електроенергія".
  • Введіть свою вулицю та номер будинку у відповідних рядках.

Чат-боти: у Києві — ДТЕК КЕМ, в області — ДТЕК КРЕМ;

Телефони: для Києва — 1588, (044) 202 1588 (той самий номер із кодами 067, 050 і 073), 0 800 501 588; для області — (044) 459 07 40 (і той самий номер із кодами 067, 099 і 093), 0 800 400 740.

Крім цього, знайти інформацію про обмеження електрики можна на сайті YASNO. Для цього необхідно:

  • Перейти на сайт YASNO.
  • Виберіть свій регіон у верхньому правому куті.
  • Натисніть "Графік можливих вимкнень".
  • Введіть свою вулицю та номер будинку у відповідних рядках.

Раніше "Телеграф" писав, де в Києві знайти "Пункти незламності". Під час тривалих відключень електроенергії, перебоїв з інтернетом та мобільним кияни можуть зайти до місць, де можна зарядити гаджети, скористатися інтернетом.