Потрапила до Книги рекордів України: школярка з Києва має найдовше волосся в країні (фото)

Читать на русском
Автор
Ілюстрація Новина оновлена 06 червня 2024, 12:03
Ілюстрація. Фото Колаж "Телеграфу"

Дівчинці 9 років і вона проживає у столиці

Юна мешканка Києва Амінат Дібіргаджієва потрапила до Книги рекордів України як володарка найдовшого волосся у категорії "Діти". Довжина волосся нової рекордсменки України складає 151,5 см.

Дівчинка вважає, що у її волоссі знаходиться її внутрішня сила. Про це розповіла у соцмережі голова Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Працівники Національного реєстру рекордів України зафіксували новий рекорд в категорії "Найдовше дитяче волосся" на позначці 151,5 сантиметрів. Рекорд Амінат офіційно оголошено абсолютним рекордом довжини волосся у категорії "Діти".

Голова Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова наголосила, що ще кілька років – і Амінат може претендувати на світовий рекорд.

"Це визнання природної краси та унікальності дівчинки стає об’єктом захоплення не лише в Україні, а й у світі. Тому що вже сьогодні ми отримали запит на висвітлення цього рекорду за кордоном", — зазначила Лана Вєтрова.

Цікаво, що у Амінат немає особливих рецептів щодо догляду за волоссям. Дівчинка користується лише спеціальною лічильником для довгого волосся і миє їх у міру потреби.

Стригтися дівчинка не збирається і вважає, що волосся — це справжне джерело її сили.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на Книжковому Арсеналі у Києві стався скандал — читачі помітили книги російською мовою. Це, знову ж таки, у контексті війни проти Росії та скандального "мовного питання" спровокувало жваве обговорення у соцмережах.