Першими завершили декомунізацію: в одній із областей України знесли останній пам’ятник СРСР

Читать на русском
Автор
Декомунізація в Україні продовжується
Декомунізація в Україні продовжується. Фото t.me/kozytskyy_maksym_official

Гроші платників податків на демонтаж пам’ятника витрачено не було

На Львівщині 30 січня демонтували останній пам’ятник, поставлений в період Радянського союзу. Таким чином, регіон став першим, який завершив процес декомунізації.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. За його словами, лише за минулий рік на території області було демонтовано понад три сотні радянських пам’яток.

Останній об’єкт "культурної спадщини СРСР" був демонтований у Лопатинській територіальній громаді. Кому саме було присвячено пам’ятник, Козицький уточнювати не став. З обласного бюджету на це не витрачено жодної копійки, стверджує глава ОВА. Прибрати пам’ятники допомогли "небайдужі місцеві мешканці".

"За 2023 рік на Львівщині знесли 312 таких [пам’ятників]... Радіємо, що стали прикладом для інших областей, які зараз створюють при військових адміністраціях аналогічні робочі групи з декомунізації... Велика подяка Антону Петровському та всім представникам ГО "Декомунізація Львівщини"", — написав Максим Козицький.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що на Львівщині староста села не дав знести пам’ятник. Він кричав, що фашисти хочуть вбити історію, але швидко поплатився.