Дитячі малюнки, листи та ікони: окупанти на Донбасі розчавили "гуманітарку" із РФ бульдозером (фото, відео)

Читать на русском
Автор
668
Звалище, де знайшли "гуманітарку"
Звалище, де знайшли "гуманітарку"

Велика кількість допомоги для окупантів була скинута у прірву

На тимчасово окупованих територіях Донецької області знайшли велике звалище за допомогою російських загарбників. Речі були викинуті, а потім закатані бульдозером.

Як пишуть російські ЗМІ, сміттєзвалище було виявлено біля містечка Амвросіївка одним із далекобійників Олександром Закутним, який возить передачі окупаційним військам.

За його словами, там він знайшов ноші, куртки, медикаменти та листи для російських військових. Оскільки сам водій був на рейсі, то він направив до місця своїх знайомих, які вивчили звалище уважніше і виявили, що вантажу там на цілу фуру.

"Мене найбільше здивувало, що була скринька велика, вони її відкрили, а там повна скринька — малюнки та листи дитячі, які пишуть у садах і школах для солдатів. Він, коли мені це почав розповідати, то плакати став", — розповів Закутній.

Водій каже, що підозрює в цьому або недосвідчених "волонтерів", які злякалися вибухів і викинули вантаж перед тим, як втекти, або одного з місцевих чиновників. Примітно, що водій навіть не приховував, що з цим чиновником у нього є конфлікт.

Як повідомлялося раніше, у Росії вирішили посилити покарання за "дискредитацію армії", тобто за будь-яку дію чи висловлювання, яке ставить під сумнів наративи російської пропаганди. Тепер там хочуть конфіскувати майно за це.