На Закарпатті загорілась пам'ятка архітектури: країна ледь не втратила храм 13 століття (фото)

Читать на русском
Автор
1028
ДСНС Новина оновлена 31 січня 2024, 17:04

На Закарпатті рятувальники оперативно ліквідували загоряння храму 13 століття

У Новому селі на Закарпатті ледь не згорів стародавній Реформаторський храм. Подія сталась вночі 31 січня, на щастя пожежу оперативно ліквідували.

Про загорання стародавньої пам'ятки архітектури повідомили в ДСНС Закарпатської області. Серйозних пошкоджень зафіксовано не було, причини пожежі з'ясовуються.

"Закарпатські рятувальники вберегли від знищення Реформаторський храм 13-15 століття. Надзвичайна подія трапилася в Новому Селі Берегівського району", — йшлося у повідомленні рятувальників.

Завдяки небайдужості очевидця вдалось врятувати храм від знищення. Відомо, що чоловік, який їхав повз храму на своєму авто помітив дим з вікон споруди. Він же оперативно повідомив про пожежу. Через 15 хвилин рятувальники прибули на місце та усунули загоряння.

Реформаторський храм
Пожежа у Реформаторському храмі

Сакральну споруду, за різними даними, побудували у 13-15 столітті. Остання пожежа у будівлі відбулась більше ніж 100 років тому. Під час панування радянського періоду будівлю не реставрували та віддали вірянам, коли на її місці залишились лиш руїни. Сучасна версія — відреставрований храм, який оновили вже пізніше.

Храм Нове село
Пожежа у Реформаторському храмі
Храм Нове село
Пожежа у храмі

Раніше Телеграф писав про те, що під час пожежі в пансіонаті для літніх людей у Львові загинула людина подробиці (ФОТО)