Пожежа у будинку бізнесмена Мазепи: поліція назвала попередню причину (нові фото та відео)

Читать на русском
Автор
3432
Пожежа у будинку Ігоря Мазепи
Пожежа у будинку Ігоря Мазепи

Правоохоронці назвали причину пожежі

Поліція Чернігівщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі у будинку бізнесмена Ігоря Мазепи, затриманого за підозрою у махінаціях із землями Київської ГЕС. Правоохоронці вже мають версії того, що спричинило подію.

Про це повідомили у Головному управлінні поліції у Чернігівській області. Інформацію оприлюднила на офіційному сайті прес-служба.

"Ймовірною причиною пожежі стала нестача конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів", — зазначають у поліції з посиланням на попередні висновки ДСНС.

Повідомляється, що на місці працювала слідчо-оперативна група Городнянського осередку поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної чи техногенної безпеки).

Водночас, досудове розслідування триває. Для встановлення обставин та причин пожежі буде призначено необхідні експертизи.

Нагадаємо, що з 21 на 22 січня, близько 3:20 ночі, до поліції надійшла інформація від рятувальників ДСНС про пожежу в житловому будинку в одному з сіл Городнянської громади Чернігівського району. За фактом займання житлового будинку поліцейські розпочали кримінальне провадження. Внаслідок пожежі постраждалих немає.

Власника будинку Ігоря Мазепу було затримано 18 січня при спробі виїхати з України на форум у Давосі. У його офісах пройшли обшуки, а у прокуратурі повідомили, що бізнесмена підозрюють у незаконному заволодінні земельними ділянками Київської ГЕС. Йому загрожує до 12 років із конфіскацією майна. Як пізніше стало відомо, ця справа була відкрита ще 10 років тому і Ігор Мазепа проходить у ньому як "замовник заволодіння дільницями".

Раніше "Телеграф" повідомив, що сам бізнесмен у суді відкинув усі звинувачення та назвав справу проти нього "фільчиною грамотою". Водночас у ГБР стверджують, що "апетити" у Мазепи великі. Він націлився на кілька сотень гектарів землі.