Вбивство заступника мера Нікополя: що відомо про Віталія Журавльова

Читать на русском
Автор
6400
Заступника мера Нікополя Віталій Журавльов
Заступника мера Нікополя Віталій Журавльов. Фото Facebook

Родичі громадяни Росії, а сам був членом Партії Регіонів

У четвер, 8 лютого, зранку у Нікополі було вбито заступника мера міста Журавльова Віталія Юрійовича. Невідомий розстріляв авто 59-річним чоловіком, після чого воно спалахнуло.

"Телеграф" зібрав інформацію про те, хто такий Віталій Юрійович та у які скандальні події він потрапляв.

Освіта

У 1982 році Віталій випустився зі Ставрівської середньої школи №1, і вступив до Орловського вищого військово керівного училища КДБ (більше відомий як КГБ) імені М. Калініна. У 1998 році випустився також з Харківського національного університету внутрішніх справ, де отримав юридично освіту.

Політичне життя

Відомо, що у 2010 році Журавльов вступив до "Партії Регіонів", і вже у 2015 році від неї балотувався у депутати Нікопольської міської ради. Під час перебування у Регіонах він мав досить проросійську позицію, що підтверджує відсутність його голосу за визнання Росії агресором.

Віталій Журавльов
Віталій Журавльов

З жовтня 2017 року Віталій очолював громадську спілку "Нікопольці".

Агітаційний матеріал Журавльова Віталія
Агітаційний матеріал Журавльова Віталія

Згодом, у вересні 2021 року Віталій Юрійович висунув свою кандидатуру на посаду міського голови міста Нікополь від партії "Батьківщина". Під час засідання міської ради, на якому розглядали його кандидатуру, загиблому ставили досить провокації питання щодо РФ. Відповідаючи на них, він висвітлив вже більш проукраїнську позицію, зазначивши, що Крим — це Україна.

З 2021 року і до вбивства Журавльов обіймав посаду заступника мера Нікополя.

Зв'язок з Росією

За даними місцевих Telegram-каналів, до політичної кар’єри загиблий працював у лавах МВС. У деклараціях Віталія Журавльова зазначено, що його батько та теща – громадяни Росії. А у документах про прибутки за 2019 рік, яких зараз немає у відкритому доступі, чоловік, згідно з попередньою інформацією, декларував у власності батька та тещі чимало нерухомості у РФ.

Також повідомляють, що за даними декларації 2020 року, батько загиблого зберігав готівкою 925 тисяч рублів.

У мережі місцеві жителі припускають, що причиною вбивства став конфлікт заступника мера з місцевим угрупуванням, який триває з 2017 року.

Раніше "Телеграф" писав, що у Латвії затримано українсько-російську банду, яка вбила жінку заради маєтку.