США та Британія вчергове вдарили по Ємену: що відомо про атаку

Читать на русском
Автор
Британія задіяла в рамках удару чотири власні літаки
Британія задіяла в рамках удару чотири власні літаки. Фото gov.uk

Удар завдавався по ракетним складам та пусковим установкам терористів

США та Велика Британія вчергове завдали удару по військових об'єктах єменської терористичної організації "Ансар Аллах" (хусити). Це сталося після того, як терористи продовжили атакувати цивільне судноплавство у Червоному морі.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Британії та у Білому домі. За офіційними даними, було знищено ракетні склади та пускові установки хуситів.

"Небезпечні напади хуситів на судноплавство в Червоному морі продовжують загрожувати життю моряків і порушувати судноплавство, що призводить до нестерпних цін для світової економіки. Разом із нашими американськими партнерами ми провели черговий раунд ударів з метою самооборони", – заявили у міністерстві.

Британія зі свого боку задіяла в рамках спільного удару чотири літаки RAF Typhoon. Вони випустили по цілях терористів бомби з лазерним наведенням.

Нагадаємо, що в ніч на 12 січня США з Британією, заручившись підтримкою Австралії, Канади, Нідерландів та Бахрейну, вдарили по військових об’єктах в Ємені. Вони обстріляли територію, яку контролюють хусити.

Під час атаки були вражені важливі цілі терористів, включаючи авіабазу, аеродром, аеропорти та військову базу. США та Великобританія заявили, що знизили здатність хуситів нападати на торговельні судна у Червоному морі. Однак виявилося, що навіть після кількох ударів по військових об’єктах у терористів залишилися можливості для нападу на цивільні кораблі. Одного разу вони навіть випадково атакували російський танкер із нафтою.

Тому США та Британія продовжили удари по хуситським об'єктам. Також в США почали розробляти плани щодо тривалої військової кампанії проти хуситів в Ємені після того, як 10 днів ударів не змогли зупинити напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.