Фото "дачі Путіна" в Карелії зʼявились у мережі: територія вдвічі більша за Монако, є власний водоспад

Читать на русском
Автор
2815
Відвідує резиденцію Путін не часто
Відвідує резиденцію Путін не часто. Фото Скриншот

Будівництву посприяли друзі диктатора

Таємна "Північна резиденція" російського диктатора Володимира Путіна в Карелії охоплює все більше заповідних земель і територією. Та за масштабом вже перевищила територію королівства Монако.

Побачити оновлені інтер'єри "дачі Путіна" в Карелії вдалось лише через 10 років після початку її будівництва. Рідкісні кадри оприлюднили журналісти центру "Досьє", які зафільмували резиденцію з дрона.

Про будівництво величезної резиденції Путіна в Карелії стало відомо ще з 2016 року, але досі не було докладних фотографій. "Дачу" почали зводити пітерські друзі-мільярдери російського диктатора, зокрема Юрій Ковальчук. Місцеві мешканці кажуть, що особисто Володимир Путін з'являється тут щонайменше раз на рік після відвідин Валаамського монастиря.

За документами площа резиденції — близько 1 квадратного кілометра, але з урахуванням обгороджених лісів і заток ця територія збільшується до 4 квадратних кілометрів, удвічі більша за князівство Монако.

Ба більше, у територію резиденції також входить чотириметровий водоспад Марьялахті, який має бути частиною національного парку, але доступ до нього обмежений парканом з колючим дротом та цілодобовою охороною.

Для "господаря водоспаду" навпроти встановлено альтанку, щоб він міг поодинці милуватися перлиною національного парку.

На території три об'єкти — "Хатина рибалки", "Амбар" і "Садовий будинок". Але ні хатину, ні амбар вони зовні не нагадують, а побудовані в сучасному стилі, який є нетиповим для Путіна.

"Садовий будинок"
"Хатина Рибалки"
"Амбар"

На території резиденції Путіна є дві вертолітні майданчики, два пірси, ферма з виготовлення мармурової телятини, баня на воді та форелеве господарство, а також власна пивоварня.

Також біля одного з будинків помітили насип, що з'явився після початку війни. За припущенням журналістів, на ній для захисту Путіна встановлено зенітний комплекс "Панцир-С1" протиповітряної оборони.

На цьому насипі видно сліди, які, як зазначають журналісти, могла залишити військова техніка.

Єдиним сусідом російського диктатора є бізнесмен Роман Абрамович, який побудував собі за кілометри від "дачі Путіна" будинок відпочинку.

Раніше "Телеграф" писав, що російському місті Сочі армія РФ встановила своє ППО прямо на набережній. Неподалік цього місця знаходиться резиденція Путіна в долині Бочарів Струмок.