Вражено десятки цілей: в США відзвітували про удари по іранським проксі-угрупованням

Читать на русском
Автор
Стратегічний бомбардувальник США В-1В Lancer
Стратегічний бомбардувальник США В-1В Lancer. Фото Вікіпедія

Знищено понад 85 об'єктів, які належали проіранським терористам та їхнім іранським спонсорам

Сполучені Штати Америки ввечері 2 лютого знищили десятки цілей у Сирії та Іраку, які належали проіранським терористичним угрупованням. Масштабний удар США – відповідь на атаку безпілотника по американській базі в Йорданії, через яку загинуло троє американських солдатів.

Про удари пише Центральне командування США (CENTCOM). Згідно з даними пресрелізу, проти терористів було використано 125 ракет з різних платформ, в тому числі зі стратегічних бомбардувальників В-1В Lancer.

"Сили Центрального командування США (CENTCOM) завдали авіаударів в Іраку та Сирії по іранському Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) "Кудс" та пов'язаним з ним групам ополченців. Військові сили США вразили понад 85 цілей, при цьому численні літаки, зокрема бомбардувальники дальньої дії, прилетіли зі Сполучених Штатів", – сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що були знищені численні командні та логістичні об'єкти – оперативні центри командування та управління, розвідувальні центри, ракети, склади безпілотних літальних апаратів та інше. Усі вони належали проіранським терористам, або іранському КВІР.

Нагадаємо, що напередодні було анонсовано удари по іранських об’єктах, що знаходяться на території Іраку та Сирії.

Як раніше писав "Телеграф", троє американських військовослужбовців загинули та від 24 до 40 зазнали поранень в результаті обстрілу військової бази США на території Сирії. Це сталося 28 січня. Безпілотники-камікадзе, запущені, попередньо, проіранськими угрупованнями на сході Сирії, були помилково сприйняті американцями за свої, внаслідок чого сталося пряме влучання по території бази. Це перший випадок загибелі американських військових за останні декілька місяців, упродовж яких проіранські сили регулярно обстрілювали військові об’єкти США в регіоні.