Росіяни знайшли свій вертоліт Мі-8, який "загубився": вже нікуди не полетить

Читать на русском
Автор
2835
Мі-8 належав російському МНС
Мі-8 належав російському МНС. Фото росЗМІ

Вертоліт пробив лід на озері та затонув на глибині понад 50 метрів

Вертоліт Мі-8 Міністерства надзвичайних ситуацій Росії, який 4 лютого "загубився" у Карелії, відшукали. Але він вже ніколи та нікуди не полетить, та й витягати уламки буде достатньо складно.

Про це пише російський Telegram-канал SHOT. За даними каналу, вертоліт звалився на поверхню Онезького озера, після чого пішов під лід зі всім екіпажем з трьох осіб.

Ввечері 4 лютого за 20 кілометрів від села Дерев'яне, де востаннє бачили вертоліт, російські рятувальники знайшли частину фюзеляжу та пробоїну у льоді. Так з'ясувалося, що вертоліт потонув – за версією росіян, саме тому не спрацював аварійний маяк (який повинен працювати навіть під водою). До пошуків уламків на дні озера тепер планують залучити водолазів – глибина на місці падіння вертольота складає понад 50 метрів.

Раніше "Телеграф" писав, що на Чукотці зник літак Ан-2. Спочатку повідомлялося, що борт зник, але пізніше стало відомо, що він впав, однак офіційного підтвердження наразі немає. На борту було троє людей — два члени екіпажу та один пасажир. За попередніми даними, літак упав перед сопкою біля селища Полярне.

Окрім цього, російські літаки все частіше "впускають" свої бомби на голови росіян. Так, 1 лютого "позаштатне сходження" авіабомби відбулося в окупованому місті Зимогір’я Луганської області.