Колишній президент Монголії оригінально протролив "уроки історії" від Путіна: користувачі мережі в захваті

Читать на русском
Автор
1990
Володимир Путін Новина оновлена 12 лютого 2024, 13:11
Володимир Путін. Фото Скриншот

Логіка російського диктатора зіграла проти нього

Колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж подивився інтервʼю російського диктатора Володимира Путіна з американським журналістом Такером Карлсоном та протролив "уроки історії" від володаря Кремля. Натомість він запропонував альтернативну геополітичну мапу Євразії.

Опублікував її Цахіагійн Елбегдорж у Х (колишній Twitter). Користувачі мережі у захваті від такої винахідливості.

"Після розмови Путіна. Я знайшов історичну карту Монголії. Не хвилюйтеся. Ми — мирна і вільна нація", — написав він у дописі.

Користувачі мережі, коментуючи цей допис, змогли навіть зачепити кандидата в президенти США Дональда Трампа, переробивши його передвиборчий слоган "Зробимо Америку великою знову" на "Зробимо Монголію великою знову".

Коментатор пише: "Я думаю, тут багато роботи". А на прикріпленому зображені напис "Зробимо Монголію великою знову" та Монгольська імперія.

Також серед коментаторів є й ті, хто пропонував колишньому президенту Монголії піти на інтервʼю до Такера Карлсона та нагадати йому правдиву історію, адже Путін обирає дати у довільному порядку.

"Так, Путін просто обирає дати довільно. Будь ласка, запросіть Такера Карлсона на інтервʼю і розкажіть йому історію", — пише коментатор.

А інший користувач мережі додає: "Зробимо Монголію великою знову!"

Оцінюючи цей твіт, люди також пишуть, що це приклад тому, чому варто вивчати історію. Як мінімум, плутатись у фактах як Путін, не будете.

"І ось це — чому людям варто вчити історію. Цей допис — вогонь", — пише Michael Tastad.

Європейці, які знають історію колоніальної Європи, кепкують, зазначаючи, що, до прикладу, Данії доведеться захопити Нью-Йорк, Індонезію, Південну Африку, Бразилію та Бельгію. Але це, керуючись логікою диктатора РФ.

Смішить коментаторів і думка про те, що, коли Путін побачить, мапу Монголії і поділу Росії, то захоче дати ще одне інтервʼю.

"Ага, я — данець. Я розумію, чому зараз ми повинні вторгнутись у Нью-Йорк, Індонезію, Південну Африку, Бразилію та Бельгію… Ну, зважаючи на логіку Путіна", — пише користувач мережі.

"Давайте сподіватись, що Путін не побачить мапу Монголії, тому що тоді він повинен буде дати ще одне інтервʼю Такеру Карлсону", — додає інший коментатор.

Монголів закликають не стримувати цей порив і поділити Росію, але й не забувати триматись подалі від вікон, адже, як відомо, російські "Шахеди" та ракети вже не одноразово вилітали за межі України.

"Можете зробити світові послугу та повстати знову, але водночас остерігайтесь вікон", — йдеться у коментарі.

Коментатори пишуть, що монголи точно впорались з управлінням Росії краще Путіна, тому, можливо, варто почати діяти. Також українці пишуть, що не мають проблем з таким бажанням Монголії забрати історичні землі Росії.

"Я маю на увазі, ви, панове, могли б напевно керувати більшістю (Росії — ред.) краще, ніж чинний лідер. Тож, може, нам варто дати вам волю і подивитись, що буде", — пише інший користувач мережі.

"У нас немає проблем з тим, що ви заберете історичні території Монголії", — додає користувач мережі..

Тролять у мережі і Карлсона Такера, адже йому варто показати мапу 1775 року, коли частина США була колонією Великої Британії.

"Будь ласка, скажіть Такеру це, як британець, я зацікавлений в кордонах 1775 року", — пише коментатор.

Раніше "Телеграф" писав, що у соцмережі Х завірусився флешмоб Міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, який з’явився після нещодавнього інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна журналісту зі США Такеру Карлсону. Лідер країни-агресорки виправдав напад Гітлера на Польщу, а також заявив, що у вторгненні РФ винна Україна.