"Загроза для нацбезпеки": Байден відреагував на заяву Трампа щодо військової допомоги країнам НАТО

Читать на русском
Автор
ukrinform.ua

За словами Байдена, п'ята поправка забезпечує безпеку американських сімей

Президент США Джо Байден відреагував на слова колишнього очільника країни Дональда Трампа, який напередодні заявив про те, що не став би захищати країни-члени НАТО в разі нападу Росії, а радше, навпаки, став би заохочувати будь-які дії РФ. На переконання Байдена, подібні заяви роблять Трампа загрозою для США.

Про це президент США написав у мережі X (Twitter). На його думку, сила альянсу в принципі колективної оборони.

"Обіцянка НАТО, що напад на одного є нападом на всіх, забезпечує безпеку американських сімей. Це так просто. Будь-яка особа, яка ставить під сумнів міцність цієї обітниці, становить загрозу для нашої безпеки", — написав президент США.

Допис президента США Джо Байдена

Що сказав Дональд Трамп

Під час мітингу в Південній Кароліні, виступаючи з трибуни, експрезидент США Дональд Трамп заявив, що не став би захищати країни-члени НАТО, якщо ті "заборгували" альянсові. Крім того, Трамп заявив, що заохочував би Росію "робити все, що їй заманеться" з тими країнами, що відмовлятимуться оплачувати "рахунки".

Раніше "Телеграф" писав, як відреагували на заяву Трампа у самому альянсі. Будь-яке припущення про те, що союзники не захищатимуть одне одного, підриває всю безпеку, вважають в НАТО.