"Путін наступає на п’яти": Байден зробив заяву про військову допомогу Україні

Читать на русском
Автор
2570
Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден. Фото https://twitter.com/POTUS

Американський лідер стурбований тим, що Сенат ніяк не ухвалить рішення щодо фіндопомоги.

Україна перебуває у критичній точці війни, а російський диктатор Володимир Путін "настає на п’яти". На цьому тлі країни-союзники ослаблюють підтримку офіційного Києва.

Так, президент США Джо Байден прокоментував провал законопроекту про допомогу Україні. Своє занепокоєння ситуацією, що склалася, американський лідер висловив під час збору коштів у Нью-Йорку, пише Bloomberg.

"І що ми робимо? Відступаємо назад?" – каже Байден.

Американський президент попередив, що Україна перебуває у критичній точці війни. Запаси боєприпасів та зброї в країні скорочуються, а бойові дії, як очікується, активізуються на початку весни.

"Сполучені Штати розглядаються як важлива нація. Якщо Сполучені Штати відійдуть від подій, що станеться? Що тоді станеться на Близькому Сході, Тайванська протока? Що станеться в Азії? Що станеться з Україною?" – поставив риторичні запитання Джо Байден.

Нагадаємо, восени 2023 року президент США запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки. Понад 60 млрд із них планувалося виділити на допомогу Україні.

Однак, Республіканська партія США відмовилася підтримати виділення коштів. Більше половини республіканців висловилися проти законопроекту, а кілька високопосадовців зазначили, що взагалі блокуватимуть розгляд документа.

Представники Демократичної партії США розпочали переговори з республіканцями про можливі компроміси. Однак, досі знайти їх не вдалося.

7 лютого Сенат США відмовився підтримувати законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню та нове фінансування для захисту кордонів. Пізніше вночі за результатами голосування в Сенаті законодавці заблокували законопроект про пакети на підтримку України, Ізраїлю та Тайваню та безпеки американського кордону.

На день раніше президент США Байден закликав Конгрес негайно схвалити нове фінансування для допомоги Україні.

Раніше "Телеграф" розповів, що у Сенаті Конгресу США ухвалили рішення провести повторне голосування щодо законопроекту про надання допомоги союзникам – Україні, Ізраїлю та Тайваню. Воно відбудеться 8 лютого о 19:00 за київським часом.