Працював на російські спецслужби: у Польщі затримали шпигуна з українським паспортом

Читать на русском
Автор
526
Затримали його ще в кінці січня
Затримали його ще в кінці січня. Фото iStock.com

Докази підготовки злочину він носив з собою у сумці

У польському Вроцлаві 31 січня 2024 року правоохоронці затримали громадянина України, який шпигував для російських спецслужб та заарештували його до квітня. Він стежив за стратегічними об’єктами у місті та планував їх підпалити.

Докази підготовки до підпалу польські правоохоронці виявили у чоловіка у сумці, яка була при ньому. Про це стало відомо в четвер, 15 лютого, повідомляє телеканал Polsat.

Україна може перетворитися на одного з ключових у світі виробників інноваційної зброї

У Вроцлаві затримали шпигуна: подробиці

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали чоловіка, який стежив за стратегічними об’єктами у Вроцлаві. У нього знайшли докази підготовки до підпалу деяких будівель на замовлення російських спецслужб. Жодної інформації про "шпигуна" немає, телеканал лише повідомив, що він має український паспорт.

Чоловіка суд заарештував на три місяці. Його звинувачують в участі в організованому міжнародному злочинному угрупуванні та плануванні диверсійно-підривної діяльності в Польщі на замовлення спецслужб РФ. Якщо його провину доведуть, йому загрожує реальний термін – до 12 років позбавлення волі.

Раніше "Телеграф" повідомляв про затримання агентів ГРУ у Харкові. Вони допомагали ворогові виявити позиції українських військових. Суд ухвалив їм суворий вирок.