Стрілянина у фінській школі: є постраждалі та загиблі, що відомо про нападника (фото)

Читать на русском
Автор
781
Затримано 12-річного хлопця Новина оновлена 02 квітня 2024, 14:03
Затримано 12-річного хлопця. Фото Колаж "Телеграф"

Усі постраждалі 12-річні діти, які навчалися у шостому класі

У Фінляндії в одній з місцевих шкіл "Viertola" міста Вантаа відбулась стрілянина. За даними поліції, її почав неповнолітній 12-річний хлопець.

Вже відомо про одного загиблого та двох постраждалих. Про це повідомляє телерадіокомпанія "Yle".

За даними слідства, інцидент відбувся з самого ранку, і вже о 9:00 співробітники поліції та представники спецслужб приїхали до школи. Вони одразу перекрили шкільне подвір'я та попросили перехожих триматися якомога далі від цього району.

Поліція
Поліція

Відомо, що всі постраждалі – це 12-річні підлітки. Серед них одна дитина загинула, про це повідомила місцева поліція. За словами правоохоронців, ще двоє дітей зазнали серйозних вогнепальних поранень.

Затримання підозрюваного
Затримання підозрюваного

Нападником виявився 12-річний учень, який навчався в одному класі з жертвами. Попередньо, він у всьому зізнався поліції. За даними слідства, хлопець застосував вогнепальну зброю. Це був пістолет з ліцензією, яка належала близькому родичу підозрюваного.

За словами очевидців, стрілянина сталася на території початкової школи. В цей час учні все ще перебувають у класах. Проте до школи одразу ж прибуло кілька десятків батьків дітей.

Батьки біля школи
Батьки біля школи

Зауважимо, у цій початковій школі навчаються діти віком від 7 до 15 років та працюють 90 співробітників. Загалом нараховується 800 учнів.

Розпочато слідство за фактом вбивства та ще двома замахами на вбивство. Правоохоронці наразі з'ясовують, чи причетні до цієї стрілянини інші особи.

Раніше "Телеграф" писав, що у Житомирі відкрили стрілянину у дворі багатоповерхівки, є поранений.