Сі злякався Заходу: стало відомо, що Путін клянчив у глави КНР за зачиненими дверима БРІКС

Читать на русском
Автор
1221
Володимир Путін та Сі Цзіньпін Новина оновлена 23 жовтня 2024, 19:43
Володимир Путін та Сі Цзіньпін. Фото kremlin.ru

Тому вестиметься, але у вкрай обмеженому режимі

Президент Росії Володимир Путін під час саміту БРІКС особисто вмовляв главу КНР Сі Цзіньпіна активніше взаємодіяти у фінансово-економічній сфері. Але той особливого інтересу до пропозиції глави Кремля не виявив.

Про це повідомляє російське видання "ЄЖ", посилаючись на високопосадовця в уряді РФ. Той на умовах анонімності заявив, що розмова про це йшла під час закритих переговорів російського президента з головою КНР у кулуарах саміту.

Стверджується, що Пекін не виявив особливого інтересу до пропозиції Путіна через страх потрапити під санкції Заходу, які б могли стати вкрай чутливим і жорстким ударом для фінорганізації з КНР.

"Тому співпраця, звичайно, вестиметься, але в вкрай обмеженому режимі. Зокрема, відкриття філій китайських банків у РФ під великим питанням. Спочатку Пекін хоче проконсультуватися із Заходом по закритих каналах і тільки потім приймати будь-які конкретні рішення. Отже, ситуація непроста", – зазначив він.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, заяви глави КНР на саміті БРІКС у Казані є спробою дозволити Росії далі руйнувати Україну.