Неспокійні вихідні: Землю накрила потужна магнітна буря, оголошено червоний рівень небезпеки

Читать на русском
Автор
612
Магнітні бурі
Магнітні бурі. Фото pinterest.com

Метеочутливим людям варто подбати про себе

У суботу, 27 січня 2024 року, Землю накрила сильна магнітна буря з К-індексом 5, оголошено червоний рівень небезпеки. Геомагнітне поле нашої планети "обурюватиметься" і в неділю, хоча градус напруги спаде до оцінки 4 за дев’ятибальною шкалою.

Про це Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США повідомляє на своєму сайті. При К-індексі 5 і більше вважається, що магнітна буря впливає на організм людини, що особливо небезпечно для метеочутливих.

Сильне обурення геомагнітного поля Землі у суботу пов’язане з викидом корональної маси Сонця. Найбільший удар очікується 27 січня.

Ситуація почне стабілізуватися ближче до початку робочого тижня. Очікується, що магнітна буря у неділю з К-індексом 4 поступово піде на спад.

Відзначимо, що магнітною бурею називають реакцію геомагнітного поля Землі на викид корональної маси Сонцем. За деякими даними, це впливає на самопочуття людей, хоч офіційна наука цього не визнає.

Тих, хто відчуває наближення магнітних бур, називають метеочутливими чи метеопатами. Їм рекомендують стежити за графіком геоштормів та піклуватися про себе у дні підвищеної сонячної активності.

Раніше "Телеграф" писав, що в останній декаді січня 2024 року буде багато сильних магнітних бур. Сонячна активність підвищена.