Існує п'ять способів висловити кохання, але чи дійсно всі вони працюють: вчений дав відповідь

Читать на русском
Автор
Проявити кохання можна п'ятьма різними способами Новина оновлена 15 лютого 2024, 16:19
Проявити кохання можна п'ятьма різними способами. Фото Freepik

Це своєрідна "мова кохання" точно змінить ваше життя з партнером.

Як відомо, існує п’ять ключових способів висловити кохання. Цю теорію створив американський консультант для пар — Гері Чепмен. Так, він дотримується думки, що саме слова підтвердження любові, спільне проведення часу, подарунки, акти служіння та фізичний дотик можуть істотно поліпшити взаємовідносини в парі.

Утім, як передає Sciencefocus, з цією теорію не зовсім погоджується доктор Мартін Графф, який вивчає психологію романтичних стосунків. Зокрема, Графф вважає, що наразі взагалі немає жодних психологічних підтверджень, що ці способи взагалі існують. Утім, за його словами, інтуїтивно здається все це цілком правдоподібним. Підтвердженням цьому є одне чи два дослідження, які, можливо, трохи підтримали цю ідею загалом.

Графф відзначає, що цих теорій може бути три, шість чи навіть сім. На його думку, також малоймовірно, що ми маємо якесь одне конкретне встановлене бажання. Іноді нам хочеться фізичного дотику, але за інших обставин ми вважаємо за краще якісно провести час із партнером.

Доктор додає, що романтичні пари, які схожі в основних цінностях і таких речах, як, наприклад, їхні етичні погляди, політичні погляди чи те, як вони можуть виховувати дітей, зазвичай більш сумісні.

Таким чином, фраза "рибалка рибалку бачить здалеку" є більш відповідним уявленням того, що ми шукаємо в довгостроковому партнері, ніж "протилежності притягуються". Враховуючи, що на наші романтичні стосунки впливають й інші фактори, що впливають на задоволеність життям та добробут, цілком логічно, що однієї подібності недостатньо, щоб гарантувати щасливі стосунки.