Терорист Гіркін отримав тюремний строк у Росії: озвучено вирок

Читать на русском
Автор
971
Ігор Гіркін
Ігор Гіркін. Фото фото з відкритих джерел

У соцмережах опублікували відео із зали суду

Терориста Ігоря Гіркіна Стрєлкова засудили до 4 років колонії загального режиму за рішенням Мосміськсуду. Біля будівлі суду зібралися прихильники, які вимагають його звільнення.

Про це у четвер, 25 січня, пише Telegram-канал Mash. Зазначається, що раніше прокуратура вимагала для нього 4 роки та 11 місяців ув’язнення.

"Ексміністра оборони ДНР визнали винним у публічних закликах до екстремістської діяльності. Гіркін причетність заперечує", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що терориста та ФСБшника Гіркіна затримали в Росії влітку 2023 року. Правоохоронці тоді навідалися до його квартири у Москві.

За що був затриманий та засуджений Гіркін

• Ігоря Стрєлкова Гіркіна було затримано за звинуваченням у публічних закликах в екстремістській діяльності в інтернеті. Справу проти нього відкрили 18 липня 2023 року. І хоча він намагався скаржитися на біль у серці, його все одно відправили до СІЗО.

• Слідство звернуло увагу на посади Гіркіна в Telegram, які він публікував у травні минулого року. Один із цих постів був присвячений "безвідповідальності та шкідництву з боку їхнього командування та влади "ДНР", які виражалися, зокрема, у затримці виплат "воїнам" 105-го та 107 полків так званих "збройних сил "ДНР" на три місяці.

"Громадяни, та за таке ж розстрілювати мало… і зовсім не обурених мобілізованих бійців!", — написав тоді Стрєлков.

За це йому загрожував максимум до 5 років позбавлення волі.

Пізніше з’ясувалося, що до затримання Гіркіна, який неодноразово критикував російську владу за провали у війні, могли бути причетні співробітники ПВК "Вагнера".

• Крім того, варто додати, що восени 2022 року Гіркіна ще кількох людей засудили до довічного ув’язнення у справі про аварію літака рейсу MH17 у 2014 році.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в січні 2024 року Московський міський суд запросив звинувачення для терориста Гіркіна на строк чотири роки й 11 місяців колонії загального режиму.