В Росії БПЛА атакував один з найбільших нафтопереробних заводів. Ще один завод палав в іншому регіоні (оновлено)

Читать на русском
Автор
5821
"Славнафта-ЯНОС" в Ярославлі
"Славнафта-ЯНОС" в Ярославлі. Фото Дзен

Над Смоленською областю вводили план "Килим"

Безпілотник атакував нафтопереробний завод у російському Ярославлі. За даними з російських медіа, це сталось на "Славнафта-ЯНОС".

БПЛА буцімто впав біля установки гідрокрекінгу. Традиційно у росіян "без постраждалих".

"Безпілотник літакового типу атакував нафтопереробний завод "Славнафта-ЯНОС"", – повідомляють росЗМІ із посиланням на джерело.

"Славнафта-ЯНОС" в Ярославлі

Зазначається, що "Славнефть — ЯНОС" одна із найбільших підприємств Росії з виробництва продуктів нафтопереробки. Середній показник обсягу переробки нафти в ПАТ "Славнефть-ЯНОС" складає близько 15 млн. тонн нафти на рік.

Російський телеграм-канал Shot з посиланням на свої джерела повідомляє, що ЗСУ нібито запустили 4 дрони-камікадзе по ярославському НПЗ. Відстань від кордону понад 900 кілометрів подолав лише один, який був нейтралізований засобами РЕБ.

У повідомленні йдеться про те, що безпілотники могли запустити з території Чернігівської області України. Над Смоленською областю вводили план "Килим".

"У результаті 3 дрони так і не долетіли до Ярославля, ще один був нейтралізований РЕБ і посаджений поряд з однією з установок близько 6:30 ранку на території заводу "Славнефть-ЯНОС". Сапери працюють на місці. Пошкоджень і постраждалих немає", — пишуть росЗМІ.

В Україні поки не прокоментували подію.

Невідомий БПЛА атакував "Славнафта-ЯНОС" в Ярославлі
Невідомий БПЛА атакував "Славнафта-ЯНОС" в Ярославлі

Росіяни відреагували на це. Схоже вони не такі спокійні.

Окрім цього, у Свердловської області сталась пожежа в адміністративно-виробничій будівлі з виготовлення поліетиленових труб. Вогонь охопив 800 квадратних метрів.

Подія трапилась в Арамілі на складах мережі магазинів "Життямарт". Про це повідомляють місцеві ЗМІ. У повідомленні зазначається, що будівлю під напругою 1 000 вольт знеструмили для гасіння.

Пожежа у виробничо-складському приміщенні почалася ще вночі. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Можливою причиною інциденту могли стати кебаби, залишені на вогні. РФ цю версію не підтверджує та повідомляє, що причини події будуть відомі лише після експертизи.

Пожежа в РФ
Пожежа в РФ

Раніше "Телеграф" писав, що у РФ невідомі підірвали залізницю біля непростого об'єкту. на коліях під цистерною здетонував невідомий вибуховий пристрій. Очевидці стверджують, що все це сталося поряд із станцією Сан-Донато. Примітно, що біля неї знаходиться нафтобаза "Газпрому". Також повідомляється, що поряд з місцем подій було виявлено ще один вибуховий пристрій, що не спрацював.