"Це вирок": в Росії визначили долю кандидата в президенти Надєждіна

Читать на русском
Автор
4459
Борис Надєждін, російський політик
Борис Надєждін, російський політик. Фото t.me/BorisNadezhdin

"Опозиційний" кандидат планує оскаржити рішення у суді

В Росії відмовляються реєструвати на вибори глави держави "опозиційного" кандидата Бориса Надєждіна, який неочікувано долучився до президентських перегонів, буквально, за півтора місяця до, власне, самих виборів. Кандидат відомий тим, що "виступає" за мирні переговори з Україною.

Про відмову в реєстрації Надєждін написав у своєму Telegram. "Опозиційний" кандидат зазначив, що робоча група центральної виборчої комісії РФ повідомила йому про 15% "браку в підписах", які він здав до 31-го січня.

При цьому, аби "потрапити" в бюлетень, необхідно мати не більше, ніж 5% браку з 60 000 перевірених підписів. У відповідь на заяву російської ЦВК, Надєждін зазначив, що збирається "відбити" підписи.

"Якщо Центрвиборчком відмовить мені в реєстрації, я оскаржу рішення у Верховному суді", — заявив російський політик.

Водночас експерти з групи "Можем объяснить" пишуть про те, що оскаржити таке рішення робочої групи ЦВК практично неможливо, адже мова йде про майже шість тисяч підписів.

"Не пам'ятаю, якщо чесно, щоб комусь із кандидатів у президенти вдавалося таке оскаржити. Останні кілька президентських кампаній, здається, ні. Але у 2018-му і суперечок таких не було", — зазначає російський юрист Євген Порошин.

Разом з тим, російський політолог Аббас Галлямов стверджує, що оголошення про 15℅ браку у підписах Надєждіна "це вирок, і рішення про недопуск вже прийнято".

Нагадаємо, "Телеграф" писав про те, коли на Росії планують провести президентські вибори. З датою визначилися ще в грудні.