Арестовича заочно заарештували в Росії: у чому "звинувачують"

Читать на русском
Автор
Олексій Арестович
Олексій Арестович. Фото Telegram

В Україні проти нього порушено кримінальні справи

Колишнього позаштатного радника Офісу президента Олексія Арестовича заочно заарештували у Росії. Таке рішення виніс Басманний суд Москви за так звані "заклики до здійснення терористичної діяльності та фейки про армію". Раніше в РФ він був включений до списку екстремістів та терористів та оголошений у розшук.

"Суд у Москві заочно заарештував Олексія Арестовича за заклики до здійснення терористичної діяльності та фейки про армію", — повідомляють росЗМІ.

Варто зазначити, що на Арестовича в Україні порушено щонайменше дві кримінальні справи. Наразі він перебуває за межами України, про що відкрито заявляє у публічному просторі.

Нещодавно спалахнули публічні з’ясування, хто ж випустив Арестовича з України. За повідомленнями ЗМІ, колишній радник ОП щонайменше двічі використовував листи ГУР для виїзду з країни.

У листопаді Арестович уже не вперше заявив про намір балотуватися на пост президента на наступних виборах. Проте викликав різко негативну реакцію українців. Багато хто відзначив, що шансів у нього на виборах небагато, та й самі вибори поки не плануються.

Також "Телеграф" розповідав, що Арестович після свого виїзду з України різко змінив риторику — зокрема, розсипався у похвалах президенту Росії Володимиру Путіну. При цьому він робить порівняння російської та української влади, в якому, на його думку, росіяни виглядають набагато краще.