Путін реально злякався? ЦВК РФ зняла з "виборів" його суперника Надєждіна

Читать на русском
Автор
5834
Борис Надєждін
Борис Надєждін. Фото росЗМІ

Він заявив, що боротиметься за можливість участі у виборах

Опозиційного кандидата Бориса Надєждіна знято з президентських виборів у Росії. Центральна виборча комісія відмовила йому у реєстрації кандидатом.

Як пишуть росЗМІ, У ЦВК визнали недійсними 9 147 із 60 тисяч відібраних підписів — це більше 15% за допустимої законом норми брака в 5%. Загалом штаб подав до ЦВК 105 тисяч підписів.

Пізніше штаб Надєждіна опублікував приклади підписів за його висунення, які Центрвиборчком визнав недійсними. В одному з листів після оцифрування (її проводить ЦВК) Ростов-на-Дону нібито став "ростовим вдома", замість вулиці Маяковського в Енгельсі з’явилася "вулиця Мяковського", а в іншому місто Салехард стало "Саліхардом". У ЦВК ці підписи визнали недійсними під приводом, що у них "не відповідає адреса".

Надєждін просив ЦВК перенести розгляд питання про його реєстрацію на виборах президента з 7 на 10 лютого, тому що за час, що залишився, команда не встигла б перевірити всі зауваження. Однак ЦВК погодилася перенести засідання лише на 8 лютого.

Надєждін вже відреагував на рішення ЦВК. Він заявив, що не згоден з ним і оскаржуватиме у Верховному Суді РФ.

У своїй програмі Надєждін виступав за мирні переговори з Україною та Заходом, називав СВО "фатальною помилкою". Себе він описував "принциповим супротивником політики чинного президента".

Нагадаємо, 29 січня, ЦВК РФ зареєструвала чинного президента Володимира Путіна кандидатом на посаду президента на виборах у березні 2024 року. З 60 тисяч підписів 91 було визнано недійсним.

Про те, хто такий суперник Путіна, читайте в матеріалі "Телеграфа": "Бутерброд 2.0" кинув виклик Путіну на виборах президента РФ. Хто такий "нова надія" опозиції Борис Надєждін