РФ має намір провести "вибори" на окупованих територіях України: у МВС нагадали про наслідки

Читать на русском
Автор
РФ має намір провести "вибори" на окупованих територіях України: у МВС нагадали про наслідки

Українцям співпрацювати із загарбниками не варто

Українцям на тимчасово непідконтрольних територіях нагадали, що участь у російських "виборах" у березні 2024 року може бути розцінена як колабораціонізм.

Як повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, на окупованих територіях триває підготовка до російських виборів.

При цьому, щоб процес виглядав більш "легітимним" росіяни шукають способи залучити до нього місцевих жителів. Однак у МВС закликають утриматися від будь-яких форм співпраці із загарбниками.

"Кожен громадянин, який добровільно допомагає ворогові в організації псевдовиборів, може бути притягнутий до відповідальності за колабораціонізм", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Центрі народного опору повідомляли, що росіяни намагаються виконати завдання Кремля та підвищити явку на "виборах" на окупованих територіях. Для цього вони реєструють у списках "виборців" так званих "гастролерів". Це люди, які нібито приїдуть на ТОТ голосувати з інших територій.

Нагадаємо, у грудні 2023 року в Росії все ж таки ухвалили рішення про проведення виборів президента на території тимчасово окупованих областей України, які окупанти вважають своїми територіями.