Кому в Україні дадуть субсидію в березні

Читать на русском
Автор
Субсидія покриває різницю між вартістю комуналки та обов'язковим платежем
Субсидія покриває різницю між вартістю комуналки та обов'язковим платежем. Фото Колаж "Телеграфу"

Пенсійний фонд потрібно повідомляти, якщо у вас в лютому відбулись зміни

В Україні продовжують призначати субсидії. Після початку опалювального періоду їх призначають з місяця звернення. Тобто при зверненні в лютому навіть якщо відповідь надійде вже в березні, субсидію призначить саме з лютого. На відповідь у ПФУ є 10 днів.

Згідно з даними на порталі "Дія", субсидія призначається тим людям, які не здатні самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги. Це можуть бути громадяни України, іноземці, особи без громадянства, проте важливо, щоб вони офіційно знаходились на території України.

Окрім зареєстрованої в житлі людини, подати документи на отримання субсидії може той, хто проживає на підставі договору оренди, ВПО без договору оренди, індивідуальні забудовники, яким вже нараховують комунальні послуги (якщо будинок не зданий в експлуатацію), а також неповнолітні чи недієздатні особи під опікою. В останньому випадку субсидія надається за заявою піклувальника.

Якщо у вас в лютому змінилися майнові умови, в квартирі зареєструвався новий мешканець або хтось із родини змінив сімейний стан, про це потрібно повідомити Пенсійний фонд у 30-денний термін. Тоді рішення про надання субсидії буде прийматися заново.

Раніше "Телеграф" розповідав, що субсидію можна отримати навіть з боргами за комунальні послуги, однак цю проблему потрібно розв'язати. Є кілька варіантів рішення, серед яких реструктуризувати борг.