Блакитне паливо чи золоте? В Україні можуть підвищити тариф на газ

Читать на русском
Автор
538
Вже з червня газ в Україні може здорожчати Новина оновлена 10 березня 2024, 14:44
Вже з червня газ в Україні може здорожчати. Фото Колаж "Телеграф"

Наразі в країні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду й опалення

До кінця опалювального сезону тарифи в Україні не підвищуватимуть. Однак завершення сезону не за горами. Вже у квітні-травні чинний тариф на газ можуть переглянути.

Про це в етері Ранок.LIVE розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. За його словами, тариф на блакитне паливо може здорожчати вже найближчим часом.

"Наскільки я знаю, наскільки є інсайдерська інформація… минулого року в тому ж НАК "Нафтогазі" розглядалося питання щодо підняття тарифу на газ. Знову ж таки, я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття, в середньому, десь на 1-1.5 грн", — заявив Попенко.

Головні події тижня від "Телеграф"

Станом на сьогодні, для більшості українців, тариф на газ складає 7,96 грн за кубометр. Якщо тариф піднімуть так, як стверджує голова Спілки споживачів комунальних послуг, то він складе 9-9,5 грн.

"Якщо зросте вартість газу, це автоматично підніме тарифи на теплопостачання і на гарячу воду", — зауважив Попенко.

Він також зазначив, що ріст тарифів обумовлений, зокрема, і майбутнім вступом України до ЄС. За словами фахівця, ця причина не є головно, але і відкидати її не слід, адже, перш ніж вступити до Європейського Союзу, Україні треба вирівняти ціни на енергоринку.

Нагадаємо, наразі в країні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду й опалення. Водночас він не стосується тарифів на електроенергію та холодну воду.